Kritik

fick lite kritik för det senaste inlägget om tjänstemän av en Ung/gamal ingen aning kille som säger såhär: 

Dra inte alla över samma kant. I en medborgares ögon kan det ibland uppfattas som "polisbrutalitet", så är det dock inte. Tänk dig själv i skorna på en polis. Du ska arrestera någon som beter sig aggressivt, utan någon som helst aning om hur personen är mentalt, om han kanske till och med skulle mörda utan att tveka. Så för att försäkra sig själva och civila runt omkring så kanske de får ta i lite mer enbart för att vara på den säkra sidan.

Nu hade ju personen olyckligtvis oturen att dö, men det är ETT fall av.. hur många kända?

Dessutom vet inte vi så mycket om händelsen, den unge killen kanske gjorde kraftigt motstånd. Det är inget som vi vet om.

Du ska inte dra alla över en kant, det kan få dig att framstå som en idiot.

Och ja det lät kanske som att jag drog alla över en gräns och det va väl inte riktigt det jag ville få fram, men detta va bara ett av många fall och självklart så är inte alla så eller gör så. Och ja visst han gjorde säkert motstånd i detta fallet, Men det finns många andra fall där folk inte gjort något men ändå fått stryk eller åkt på något oskyldigt eller tex bara bli oskyldigt dömd. Det finns säkert jätte många bra poliser som är trevliga och hjälpsamma, Dock har jag ej stött på någon. 

Tycker det är bra med kritik, Så  säg vad ni tycker. Ni behöver säkert som jag, säga vad ni tycker och tänker.


One love.


Våld mot tjänsteman

Är inte helt ovanligt och när något sånt händer är det grovt och något är fel på den personen. Men när en tjänsteman gör ett brott emot lagen så är det något man kollar bort ifrån och inte tänker mer på. Det är kanske 99% utav tjänstemänen som begått en brott som fortfarande går fria och fortfarande har lagen på sin sida när dom gjort något grovt. Jag har ett utmärkt exempel och det är bara ett utav så många.

 24-årige Johan Liljeqvist som dog efter ett våldsamt polisingripande i Göteborg. 
Johan Liljeqvist dog på en gata i Göteborg förra året när han skulle gripas för att ha sparkat på en bil. Han trycktes ner av flera poliser så hårt och länge med ett dokumenterat farligt grepp att han slutade andas.

Fallet togs upp igen och flyttades ifrån götebort ner till malmö, Men polisen som skött detta fall i göteborg är nu samma man som sköter det i Malmö. Kommer han nu på nya saker är det tjänstefel för då skötte han inte sitt jobb som han skulle första gången.

Förundersökningen togs upp igen utav Ekot och det vissar sig nu helt andra uppgifter.

Den nya uppgifterna är solklara, alltså vad som hänt! De har sprutat pepparspray i omgångar, på så nära håll. Effekten av detta är att luftvägarna svullnar och i samband med alla batongslag och tryck över bröst- och buk har gjort att Johan kvävts och avlidit. 
 
Polisen anklagar sjukvården att dom har vart för långsamma men redan när johan kom in va han medvetslös och låg i koma. Han låg i koma 7 dagar innan han dog och dessa poliser har ännu inte gripits och kommer troligen gå fria. 

Finns det fler som är emot sånt här, Gå in och stöd.

http://www.facebook.com/group.php?gid=118665465521#!/group.php?gid=118665465521&v=info

Sånt här kan få mina tankar att snurra och undra vad det är för hemsk värld vi lever i.. Om detta någon gång kommer att ta slut och om det alltid har vart såhär. Varför människor vill ta ihjälvarandra, inte är det ju så att vi äter människokött eller jo riktigt sjuka människor för sånna finns det ju med. Ordspråket säger att det finns folk till allt och det gör det ju. Men det är ju absolut inget posetivt. Trött på detta hemska beteende och denna hemska värld. Vill bara säga att det går aldrig att ändra på något själv. Men om fler kanske tänker som jag kanske vi kan komma någon vart med detta problem,


Miss

Att sakna någon så mycket så man fantiserar om det värsta och får sitt förstånd att tappa vinkelen då är det väl något som är fel. Just nu känns det som att mitt psyke är ute och flyger om jag har tur har det inte kommit så långt. vet inte om det är för att jag vart hemma extremt mycket eller om det är något annat känns bara som att skruven snart lossar.. haha. jaja..

sen har jag ju ett problem.. min häst. vet ju inte hur länge jag kommer att vara gipsad så ah hon lär ju få stå och det är ju inte riktigt vad hon behöver menmen. får göra det bästa utav situvationen. :P

Love..

jag tror inte jag har fel

när jag tänker som så här.. att dom flesta ungdommar nu för tiden vill ha kul. inte ha massa regler runt sig, och inte kunna göra det man vill. tex nu när det är sol sitta ute dricka öl. gå ut på krogen på en onsdag en torsdag villen dag det än är. men jag ilf klarar inte det. mitt liv är inte till för det. det räcker en kväll så blir det mesta fel och går snett. jag vet att många klarar det när dom inte har så mycket annat. men nej, mitt liv funkar inte så. som min mamma alltid säger '' du borde leva ett tråkigt liv '' där inkluserar inte hästen för det tycker jag är kul. men jag kan inte festa som jag vill jag kan inte ens bara sätta mig men en eller två öl för det blir alltid mer. och jag är en inpulsiv människa som inte tänker efter före, specielt när det är alkohol inblandat. men men. dax för mig att lugna mig.. segt men så är det...

Puuuffff

Det värsta med mig är att jag hela tiden måste stå upp för mig själv. måste alltid sätta ton om någon säger till en. Låvar er alla.. gör inte det. det skapar bara problem.

This is....

Jag ser dig varje gång jag sluter mina ögonlock. Gråter då och då när det känns som att jag behöver dig. Du ska veta att jag tänker på dig varje kväll, även fast jag är ensam eller vacklar hem full någon kväll. Men jag tror att det kan lösa sig. jag tror att det kan bli bra.

Löshoppningen igår gick jätte bra. Vi har kommit upp till lite höjd nu. 110 - 115 låg dom på. Hon hoppas nu erfaret med alla ben undersig, med rygg och med go. Väldigt kul att se. Vi fick länga till alldeles för långt med. Hon brukar hoppa på 6, 80. men vi fick länga till 7,80 för att hon inte skulle ta det på stutts så hon va taggad min bebis :D




Love is in the air

.......


Random

Kul att någon random kille kollar på mig medans han står med två utav sina killkompisar och säger. '' axelsson '' min tanke va ju det kan ju inte vara mig han menar. Så säger han det igen och kollar på mig. '' Frida axelsson '' Jag undrar vad fan är det här så mitt svar blev helt chockad. '' Menar du mig ? '' Fick till svar. Ja heter inte du frida axelsson.?

Helt random aldrig sätt denna kille förut och inte hans kompisar heller. Fyllde tydligen år för han hade massa balonger runt sig och hans vänner grattade honnom. Men ja där ser man.

Alla känner apan, apan känner ingen. Sant ordspråk.

Film nu med patrik sen nana.. Blir andra filmen. '' flickan som lekte med elden '' :D




One love!

Godnatt

Nu blir det läggdags, Vart en bra dag utan att känna av min hjärnskakning sp mycket. förutom nu när jag blev trött började huvudvärken och yrselen igen. Min kära vän ifrån barndommen har hållt mig sällskap under filmen Män som hatar kvinnor. Tack patrik jansson även känd som patte.

Måste ju bara säga att jag tycker absolut inte om svenska filmer men '' män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden, och luftslottet som sprängdes. '' är bland dom bästa filmerna jag sätt.

Underbart väder har det vart med. Morgondagen får vi se hur den blir. Blir lungn helg för mig ilf. och troligen ett tag framöver.

Going <3

Peace.

livets gåtor

Är rätt knepiga men inte bara gåtor utan även ordspråken och allt annat. Som detta om det nu finns en gud, Villket jag inte tror men jag låtsas, Varför gav han oss människor instingter ? Och sedan satte regler emot dom.? Det är som att jag får känna men inte se. Eller smaka men inte svälja ? Eller jag får komma men inte ta mig dit eller ja. ni vet. totala motsatsen. Varför inte göra allt lite enklare och skita i alla dessa regler och skit. jag är trött på att bli behandlad som en utväcklingsstör utav min mamma och mina lärare tror bara att jag är dum i huvudet. haha. Men nej så är det inte. jag är varken utväcklingsstörd eller dum i huvudet. jag är rätt smart bara att det tar lite längre tid för mig att tänka, det är allt. (A) Mamma som ska göra allt lättare. '' Men lilla hjärtat inte kan väl du ta hand om dig själv '' och så får jag ett nyp i kinden och en kyss i pannan. precis som att jag inte hade något att säga till om. Och skolan. '' Ja men nej gud. så här svåra grejer kan ju inte du ta hand om. vi får ge dig lite lättare material. 1+1 vad är det ? '' nej så illa är det inte. men jag börjar se det komiska i det hela. Utspelar jag mig vara så trög och omogen ? Hahaha. jaja man ska ju inte växa upp förfort och vissa säger att man aldrig ska det.

Sen är det ju ordspråken vi människor säger. Ett som har fasnat i mitt huvud är det där. '' va dig själv, för alla andra finns ju redan. '' Det är ett riktigt bra ordspråk men finns folk som inte värkar förstå att man ska vara sig själv och inte något man inte är. För det är lite roligt, för redan från dag 1. ändrar någon hårfärg ändrar andra den med. som tex. jag va hel blond, färgade det helt brunt för att alla färgade det blont. jahaja nästa dag. dom kom den där lilla bruttan där med brunt hår.  sen blev det väl en tränd att alla skulle va brunetter. Färgade tillbaks till blont ja då kom den där förbaskade bruden med blont hon med. jaha. Jag färgade underhåret brunt och i luggen. då gjordet dom det med. Är det tränden eller är det ett beteende ?
Jag umgås med en kille sen knasar det man umgås med andra men sen ser man att dom går och dom hänger ? Och kör jag på en viss klädstil så gör hon det med. skulle inte förvåna mig och jag skulle hoppa ifrån en bro skulle hon med göra det.. Asså jag rent ut sagt hatar sånt och det har alltid vart så. Och nu pratar jag inte om en spesefik även fast jag använder en och samma. Men dom personerna vet vilka dom är och måste säga att det är fett störande. Folk säger att dom är hatade att alla tycker att dom är äckliga. hur kan du då umgås med folk om du känner dig så sviken och hatad. Du kan ju inte ha en pojkvänn om du tror att han hatar dig och inte ha vänner om du tror att dom hatar dig och det spelar ingen roll vad dom säger ? Allt är idioti.. allt är bullshit.. Blir iriterad utav att till och med skriva så jag måste ge mig..

Aja.. Jag hoppas iallafall att alla människor får det dom är värda!. att dom blir älskade och omhändertagena..


peace and love!

Psst

Nu har jag gjort ett sånt ras test vilken hudras som passar mig. Kom fram fruktansvärt många men fans ju bara ett fåtal man själv skulle kunna tänka sig.
 Tex

Manchesterterrier   
Pinscher         
Shar pei         
Staffordshire bullterrier       
Rhodesian ridgeback     
Tsjekkisk rottehund

Kan ju säga att jag är riktigt sugen på många men dom som bet mig mest va Manchesterterrier, Pinscher, shar pei.

Sen rasen Staffordshire bullterrier fatta inte riktigt. det är ju lik en pittbull men är det en pittbull eller är det en helt annan ras ?

Det har blivit mkt hund prat och jag hoppas ni inte är trötta på det men jag är så inne på detta med hund och vill så gärna ha en. Menmen. Är på bättrings vägen och känner mig bättre och bättre för varje dag. Det gör gott med vila märker jag. Mamma gjorde ju en god paj igår som jag vart onyttig och ätit till frukost. Hihi. Det får man väl när man är dålig? Ska försöka få i mig något mer att äta. Blir väl förmodligen ännu mer paj eller glass eller något onyttigt. har inte vart nyttig nu på flera dagar. men.. Vad gör det mig nu när jag är sjuk ? Heheh

Hate and love!

Stable and horses

Nu ska jag och min hjärnskakning försöka ta mig upp till stallet en stund sedan hem och äta den troligen goda pajen mamma gjorde till mig. Eller ah mig och mig men, den jag föreslog. Och är glad för kommentarerna jag fått och det har fått mig att tänka lite. :D

Have a nice time.

Frågor och svar.

Många som sa att jag inte skulle ha någon utav dom. Folk som säger att dom är agresiva ? haha Men arbetar man med dom så får man dom rätt. precis som en pittbull amstaff. Jag hade lätt valt en sån hund om inte alla hade en sån. Folk går med en sån för att det ser snyggt och tufft ut. Sen folk säger att man ska välja en liten hund. Ja jo. den tanken har slagit mig absolut. Men jag vill ha en hund med mkt energi som jag måste arbeta med för att på så sätt få ut min egen. Att jag och hunden kan hjälpa varandra med energin bland annat. Men jo det kanske är som ni säger jag kanske borde tänka om. Men om ni kunde svara nej ? Då kan ni svara vad ni anser passa mig. eller hur ?  Så hade vart tacksam om ni hjälpte mig där med. Det va ju för att jag skulle vata vad jag skulle tjata på mamma om som jag ville veta.. Då får ni hjälpa mig. Men mina krav är då dom här.

Orka gå långt. med andra ord energisk och ha mkt energi.
Lätt skött pälls. - Korthårig.
Inte en som jag kan trampa på. - Inte för liten.


Tipps folket ? :)


 
                                        Till alla hästmänniskor och er som vill kleta bajs.
Har en lustig grej bara. Alla säger ju så här. '' Hästmänniskor är så konstiga '' Precis som golfare dom är speciella. Men faktigst. Jag har vart med om en del uppe i stall nu. Det började ju med att en häst människa va på mig. Sen pallade jag inte mer. Jag drog ifrån det ena stallet till det andra. Men när jag kom dit så fanns det ju annat. Efterssom jag alltid har samma människor runt mig efterssom vi alla är medlemm i samma klubb så är det lite jobbigt. Det räckte ju att det gick bra på en tävling en träning eller vad som hellst så va det igång. Inte bara saker som handlade om hästar började dom lägga sig i. Utan saker som att man kanske körde bil själv 2 meter för att plocka upp mamma. eller att jag sa till när jag tyckte att någon tryckte ner på mig, då va jag otrevlig och en ouppfostrad och omogen unge. Det har gått en period nu som allt vart lungt. folk värkar glada för att det går bra för mig. Mamma skryter väl lite extra och det är väl kul att hon för en gång skull kan berätta något bra jag gör och att hon faktigst tar glädje av att jag börjar bli en människa inget odrägligt monster som ingen tog glädje utav och inte såg någon potensial i.

Men det börjar nu igen. om det antingen är för att det går bra i skolan, för att jag börjar komma längre än vad man trodde. eller för att folk är avundsjuka på hästen som mamma hittade till mig som ingen trodde jag skulle lyckas med. Men det börjar igen. och minsta lilla fel jag skrver här på min blogg så tas det upp och trycker skiten i ansiktet på mig. eller att jag skriver att jag ska på en fest så är jag barnslig fortfarande ung och oansvarig för att dom tycker att jag ska stå i stallet och borsta på min häst 24/7 eller något.
Men jag kan säga som så här. Jag vet att ni läser. jag vet att ni finns runt om kring mig. Men det är ni, det är ni som får mig att fortsätta göra det jag gör. att hålla mig kvar att vilja bli något utan att lägga hela mitt liv och min kraft, att visa att man kan göra annat med.! Vill att ni ska veta.. att ni trycker skiten i ansiktet på mig jusst nu när jag är 17 år gammal och inte gör annat än att tar det. Men det kommer en dag, då det är jag som bara ler emot er och vänder mig om och går. för att jag vet, att jag har fått ut mer än vad ni någonsinn kommer att få, och lägger inte energi på hästmänniskor som ska försöka visa sig bättre än andra genom att trycka ner. Jag ser upp till dom som gör det som ska utan att säga något. Utan att ens bry sig.

Ett ordspråk som min mamma säger:

Visa mig din häst,
Så ska jag tala om för dig,
VEM DU ÄR.

Tänk på det.! Vem är du ?


Tjata

Knas va jag igår. det har sin andledning och bara väntar på att få veta. efter allt som hänt och att jag är som jag är vill mamma att jag ska börja ta det lungt. Men det heter ju inte tjänster och gen tjänster för inget. Om hon vill att jag ska ta det lungt och vara hemma mer på helgerna då vill jag ha en hund som kan hålla mig hemma och oxå syselsatt... Så nu vill jag att alla nu underbara läsare skulle kunna göra mig en tjänst. Att hjälpa mig välja hund genom att kolla och jag skriver lite som temprament och shit.. Så uppskatter en kommentar det tar inte långa minuten. Skulle bli väldigt glad :D

Hund 1
Endora
rottweiler/bullmastiffblandning
17 veckor. 
Snäll och tillgiven behöver uppfostras.
 

Hund 2.
Dobermann/schäfer blanding 1år.
Livlig, nyfiken, ung och ouppfostrad



Hund 3
Valpar leveransklara
Amerikansk bulldog / Dogo argentino



Pappa amerikansk bulldog


mamma dogo argentino


Hund 4
Sture
Amerikansk bulldog 1år.
( Underbett ) Tvär gulligt.
Energi paket. Inte visat tendenser till andra hundar
varken tik eller hane.




Pallar inte

Vara kvar här nu. Pallar inte detta längre. Jag visste att dagen skulle komma. visste att jag inte skulle må så bra som jag gjort under en längre period. visste att jag är så lätt att bryta ner.
och sp när allt kommer på samma gång.. allt kommer att försvinna.. pengar, najs lya, häst, ahh allt. vad har jag kvar ?? neej det finns inte mkt då..
och jag menar ska jag gå kvar på sunkiga jävla hästhållning i sunkiga jävla dingle då eller med alla sunkena äckliga elever.. Neej fuck no.. jag gör det inte.. No way.!
Jag är så jävla ledsen och besviken. eller igentligen är jag inte ledsen igentligen rätt glad. men ändå fett ledsen pga villken egoist jag är.. ända anledningen till att jag är ledsen är för att jag inte får några pengar inte Helvette!



Fuck life!

OMG!

Nu har jag gjort världens äckligaste grej.. Blev kissenödig si-så där vid halv 8 - 8 snåret så jag reser mig upp och ska gå till toan. För er som inte vart hos mig så har vi en liten toa uppe på vänstersidan precis innan trappan börjar. Jag reser mig upp ilf. känner mig lite vinglig och yr som när man reser sig förfort och det svartnar för ögonen. Jag han komma in på toan innan det svartnade för ögonen. Drog ner troserna till låren och satte mig och skulle kissa. Men ser fortfarande ingen ting, Helt plötsligt känner jag hur jag snurar runt '' kullebyttor '' ner för trappan och det dånar som fan i hela huset. jag vaknar till typ i trappan och stannar när trappan vridersig lite. med fortfarande trosorna nere vid typ knäna ställer jag mig upp och fattar totalt noll. Drar upp trosorna och försöker bara fatta vad som hände.
Pappa hör jag skriker på något vänster och jag ställer mig upp och han frågar
pappa - Vad fan håller du på med ?
jag - jag vet inte. jag skulle på toa.
jag - jag ramlade.

Helt totalt i chock.

Fredagen

Är nu överstökad. blev lugn fredag fast det inte va tänkt det. gott det med. Vart en lite knasig dag men det finns underbara människor till allt som kan ändra humör och mående genom att bara va. Underbart.



Alla haft en bra fredag hoppas jag?

Peace.

RSS 2.0